ISTEN HOZTA
KÖVÉR ZOLI BÁCSI HITVALLÁSA
“Ha örökké fiatal és egészséges akarsz maradni, mangalica termékeket kell fogyasztani!”
Hisszük, hogy a kiváló alapanyag szakszerű, tiszta feldolgozása, a hagyományos ízvilággal ötvözve, minden fogyasztó kedvére való finomságot eredményez.
Alapértékünk: a hagyományok tisztelete, szenvedély, szeretet és a kitartó munka.
Mindig minden frissen...
hátralévő idő a következő vágásig...
Kiemelt termékeink
Mangalica parasztsonka | csontozott, darabolt
Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!
Tárolása:
A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.
Az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!
Mangalica parasztsonka | egész
CSAK TELEFONOS EGYEZTETÉS ALAPJÁN!
+36 30 95 33 439
Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!
Tárolása:
A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.
Ez a sonka csak egészben vásárolható! Egy darab körülbelül 9-11 kg. A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!
Mangalica kuláréba töltött szalámi, borsos
Termékeink tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.
A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilágunk. A szalámi csak minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült,sertés kuláréba töltve.
Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt szalámikat tudunk biztosítani.
Természetes, hogy a füstölés után már epekedve várjuk a szalámi kóstolást. Néhány hetet azonban érdemes még várni, hogy tökéletes legyen az ízhatás. Nem azt mondjuk, hogy frissen már nem fogyasztható, de 3-4 hét érlelés nagyon jót tesz neki.
Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1,5kg. Az ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.
Mangalica zsír
GAZDAG OMEGA-3 ÉS 6 ZSÍRSAVAKBAN
A mangalica omega-3 zsírsavakban és természetes antioxidánsokban gazdag, ebből kifolyólag egészségesebb, mint az intenzív gazdálkodásban tenyésztett fehér sertésfajták zsírja, ebből kifolyólag a szív egészségére is jó hatással van.
A debreceni egyetemen végzett kutatások szerint a mangalica zsírjában található Omega-3 szintje 2-3-szor magasabb, mint egyes halfajták esetén.
A mangalicából készített sertészsír nagyon lágy, több telítetlen zsírsavat tartalmaz, ezért alacsonyabb hőmérsékleten olvad, mint a többi sertés zsírja.
Használhatjuk húsok sütéséhez, süteményekhez, pogácsákhoz, vagy fogyaszthatjuk egyszerűen kenyérre kenve.
0,5/1,0/4,0 kg-os kiszerelésekben kapható
Mangalica füstölt parasztkolbász, borsos
A paprikán túl is van élet – Mangalica félszáraz kolbász paprika nélkül
Füstölt, érlelt igazi kolbász különlegesség. Könnyű fűszerezésű, paprika nélküli, vékonybélbe töltött, borsos kézműves. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshús felhasználásával készül. Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt kolbászokat tudunk biztosítani, melyet minden korosztálynak ajánlunk.
Ahogy minden füstölt terméket, a kolbászt is száraz, hűvös és szellős helyen kell tárolni fellógatva. A legjobb hely erre a kamra, padlás vagy a pince. Ha erre nincs lehetőség, a hűtőszekrény is jó megoldás. Fontos, hogy a kolbász szellőzni tudjon, így sokkal tovább őrzi meg az ízeket. Ebben segít, ha csomagolás nélkül tároljuk.
Egy pár kolbász súlya körülbelül 30-40 dkg de lehet több és kevesebb is. Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki.
Mangalica füstölt parasztkolbász, csípős
Termékünk minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült. Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt kolbászokat tudunk biztosítani.
A füstölt kolbász az egyik legsokoldalúbb étel. Ha van belőle otthon, biztos nem maradunk éhen, sőt, alighanem jót fogunk enni. Hatalmas előnye, hogy fogyasztható úgy is, ahogy van, de finom főtt ételeket is készíthetünk, ha van otthon kolbász, meg még valami. Elképzelhetetlen nélküle a rakott krumpli, a paprikás krumpli, de a lecsónak is egy finom kolbász adja meg az igazán jó ízt. A magyar konyha különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk.
Egy pár kolbász súlya körülbelül 30-40 dkg de lehet több és kevesebb is. Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki.
Mangalica füstölt csemege szalonna
A Mangalica csemege szalonna igazi klasszis a szalonnák között!
A Mangalica füstölt szalonna formázott, bőrös hátaszalonna, melynek előállításához az étkezési són kívül csak természetes füstöt használunk. A szalonna jól szeletelhető, táblás alakú és vastagsága viszonylag egyenlő, minimum 3-5c m. Minden idegen szagtól mentes, csak a füstölt szalonnára jellemző, kellemes illat érezhető rajta. Az ízében sem található semmilyen idegen aroma, csak az, ami a termék fajtájára jellemző.
Tulajdonságok: Sóban érlelt, levegőn megszárított, bükkfán füstölt.
Mangalica sertés húsos szalonna, só
Maradjon sokáig friss a szalonna!
Szállítási és tárolási hőmérséklet 20°C alatt. Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy tedd a hűtőbe!
Minden idegen szagtól mentes, csak a füstölt szalonnára jellemző, kellemes illat érezhető rajta. Az ízében sem található semmilyen idegen aroma, csak az, ami a termék fajtájára jellemző.
Mangalica kuláréba töltött szalámi, csípős
Termékeink tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.
A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilágunk. A szalámi csak minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült,sertés kuláréba töltve.
Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt szalámikat tudunk biztosítani.
Természetes, hogy a füstölés után már epekedve várjuk a szalámi kóstolást. Néhány hetet azonban érdemes még várni, hogy tökéletes legyen az ízhatás. Nem azt mondjuk, hogy frissen már nem fogyasztható, de 3-4 hét érlelés nagyon jót tesz neki.
Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1,5kg. Az ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.
Mangalica sós szalonna
Bársonyos, lágy, eteti magát, szinte elolvad a szánkban . Zoli bácsi gyártó és gazda állítása szerint egy baja van ennek a szalonnának, hogy “túl puha”. A só érezteti a hatását, remek alapanyag főzéshez is, hűvös sötét helyen hónapokig eláll. Jól szeletelhető, 3-8cm vastagságú egyik oldalán bőrös szalonna.
Összetevők: Mangalica hátszalonna,só.
Felhasználási javaslat: A sós szalonna vékonyra szeletelve nyersen is fogyasztható, de kíváló hozzávalója a pörkölteknek, sültszalonnának és sok más egyéb ételnek is.
Tulajdonságok: hagyományos sózású, érlelt sós szalonna
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel . Megromlani nem tud, csupán a levegő hatására íze kissé avassá válhat.
Egy darab egész termék súlya: 1-1,5kg de lehet több és kevesebb is.
Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki!
Mangalica füstölt parasztkolbász, csemege
Termékünk minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői fűszerpaprika felhasználásával készült. Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt kolbászokat tudunk biztosítani.
A füstölt kolbász az egyik legsokoldalúbb étel. Ha van belőle otthon, biztos nem maradunk éhen, sőt, alighanem jót fogunk enni. Hatalmas előnye, hogy fogyasztható úgy is, ahogy van, de finom főtt ételeket is készíthetünk, ha van otthon kolbász, meg még valami. Elképzelhetetlen nélküle a rakott krumpli, a paprikás krumpli, de a lecsónak is egy finom kolbász adja meg az igazán jó ízt. A magyar konyha különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk.
Egy pár kolbász súlya körülbelül 30-40 dkg de lehet több és kevesebb is. Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki.
Mangalica füstölt kolozsvári szalonna
A Mangalica kolozsvári szalonna igazi klasszis a szalonnák között!
Komplett Mangalica sertés oldalból formázással a bordák eltávolításával készül. Hagyományos 28 nap sózás majd az elmaradhatatlan bükkfás füstölés után az érlelés teszi egyedivé ezt a terméket.
Ez a szalonna elengedhetetlen kelléke a hagyományos magyar konyhának. Fogyaszthatjuk nyersen hajszálvékonyra szeletelve, de a belőle készült” kakastaréj” pirosra sütve igazi élményt nyújt. Egy darab kolozsvári szalonna körülbelül 1-2 kg, de lehet több és kevesebb is. Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki.
Összetevők:
Mangalica sertés húsos szalonna,só
Maradjon sokáig friss a szalonna!
Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy tedd a hűtőbe!
Mangalica -Szürkemarha szalámi
Ebben a szalámiban a minőségi Mangalica hús mellett a Magyar Szürkemarha húsa adja a testességet….
…melyet szalonnával, pirospaprikával, hagyományos bükkfa füstöléssel készítünk . A komplex, érett íz a válogatott alapanyagoknak, a lassú, alacsony hőmérsékleten való füstölésnek és az érlelésnek köszönhető. Ez tesz minden falatot ellenállhatatlanná,ízlelőbimbóink pedig egyenesen örömmámorban úsznak tőle.
Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1 kg . A szalámi ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.
Felszolgálás: szobahőmérsékleten, olyan vastagra szelve, hogy megálljon a peremén. Szervírozzuk magában vagy akár puhább sajtokkal, de gourmet szendvicsek különleges kelléke is lehet. Természetesen a fogyasztási, tálalási lehetőségek határtalanok.
Elkészítési idő: 8-9 hét
Tárolás: száraz, (65%-os páratartalom alatt) szellős, hűvös helyen (15°C alatt) függesztve.
Vevőink mondták....
21 nov
22 okt
21 júl