ISTEN HOZTA

A KÖVÉR TANYÁN!

KÖVÉR ZOLI BÁCSI HITVALLÁSA

“Ha örökké fiatal és egészséges akarsz maradni, mangalica termékeket kell fogyasztani!”

Hisszük, hogy a kiváló alapanyag szakszerű, tiszta feldolgozása, a hagyományos ízvilággal ötvözve, minden fogyasztó kedvére való finomságot eredményez.

Alapértékünk: a hagyományok tisztelete, szenvedély, szeretet és a kitartó munka.

kover-zolibacsi-hdr

Kézzel formázott kötözött sonka

100% adalékmentes!

Csípős és csemege kolbászok

100% adalékmentes!

Mindig minden frissen...

logo3

hátralévő idő a következő vágásig...

Hajnalodik. A kakas kukorékol, közeleg a reggel. Zoli bácsi 15 éve minden hétfő pirkadatkor útnak indul a kondájához. Már ránézésre tudja melyik disznó kell neki. Az elkészült 2-3 minőségi mangalicáját a platóra hajtja, már csak egy pár óra van hátra a vágásig. Indulhat a heti munka… asztalra kerül a friss portéka…
2024/03/11 06:00:00

Kiemelt termékeink

Mangalica parasztsonka | csontozott, darabolt

0 out of 5
6,800 Ft

Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!

Tárolása:
A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.

Az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!

Mangalica parasztsonka | egész

0 out of 5
5,600 Ft

CSAK TELEFONOS EGYEZTETÉS ALAPJÁN!
+36 30 95 33 439


Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!

Tárolása:
A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.

Ez a sonka csak egészben vásárolható! Egy darab körülbelül 9-11 kg. A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!

Mangalica kuláréba töltött szalámi, borsos

0 out of 5
5,980 Ft

Termékeink tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.

A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilágunk. A szalámi csak minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült,sertés kuláréba töltve.
Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt szalámikat tudunk biztosítani.

Természetes, hogy a füstölés után már epekedve várjuk a szalámi kóstolást. Néhány hetet azonban érdemes még várni, hogy tökéletes legyen az ízhatás. Nem azt mondjuk, hogy frissen már nem fogyasztható, de 3-4 hét érlelés nagyon jót tesz neki.

Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1,5kg.  Az ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

AKCIÓ

Mangalica zsír

0 out of 5
1,090 Ft6,990 Ft

GAZDAG OMEGA-3 ÉS 6 ZSÍRSAVAKBAN
A mangalica omega-3 zsírsavakban és természetes antioxidánsokban gazdag, ebből kifolyólag egészségesebb, mint az intenzív gazdálkodásban tenyésztett fehér sertésfajták zsírja, ebből kifolyólag a szív egészségére is jó hatással van.
A debreceni egyetemen végzett kutatások szerint a mangalica zsírjában található Omega-3 szintje 2-3-szor magasabb, mint egyes halfajták esetén.

A mangalicából készített sertészsír nagyon lágy, több telítetlen zsírsavat tartalmaz, ezért alacsonyabb hőmérsékleten olvad, mint a többi sertés zsírja.

Használhatjuk húsok sütéséhez, süteményekhez, pogácsákhoz, vagy fogyaszthatjuk egyszerűen kenyérre kenve.

0,5/1,0/4,0 kg-os kiszerelésekben kapható

Mangalica füstölt csemege szalonna

0 out of 5
2,800 Ft

A Mangalica csemege szalonna igazi klasszis a szalonnák között!

A Mangalica füstölt szalonna formázott, bőrös hátaszalonna, melynek előállításához az étkezési són kívül csak természetes füstöt használunk. A szalonna jól szeletelhető, táblás alakú és vastagsága viszonylag egyenlő, minimum 3-5c m. Minden idegen szagtól mentes, csak a füstölt szalonnára jellemző, kellemes illat érezhető rajta. Az ízében sem található semmilyen idegen aroma, csak az, ami a termék fajtájára jellemző.

Tulajdonságok: Sóban érlelt, levegőn megszárított, bükkfán füstölt.
Mangalica sertés húsos szalonna, só

Maradjon sokáig friss a szalonna!
Szállítási és tárolási hőmérséklet 20°C alatt. Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy tedd a hűtőbe!

Minden idegen szagtól mentes, csak a füstölt szalonnára jellemző, kellemes illat érezhető rajta. Az ízében sem található semmilyen idegen aroma, csak az, ami a termék fajtájára jellemző.

Mangalica kuláréba töltött szalámi, csemege

0 out of 5
5,980 Ft

Termékeink tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.

A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilágunk. A szalámi csak minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csemege fűszerpaprika felhasználásával készült,sertés kuláréba töltve.
Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt szalámikat tudunk biztosítani.

Természetes, hogy a füstölés után már epekedve várjuk a szalámi kóstolást. Néhány hetet azonban érdemes még várni, hogy tökéletes legyen az ízhatás. Nem azt mondjuk, hogy frissen már nem fogyasztható, de 3-4 hét érlelés nagyon jót tesz neki.

Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1,5kg.  Az ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

Mangalica kuláréba töltött szalámi, csípős

0 out of 5
5,980 Ft

Termékeink tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.

A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilágunk. A szalámi csak minőségi alapanyagokat tartalmaz és fenntartható gazdálkodásból származik. Selymes, kellően zsíros ízhatású, saját, fél szabad tartású mangalica sertéshúsból, kistermelői csípős fűszerpaprika felhasználásával készült,sertés kuláréba töltve.
Évtizedes, házi füstölés technikánk és saját fakaverékünk segítségével izgalmas és állandó minőségű füstölt szalámikat tudunk biztosítani.

Természetes, hogy a füstölés után már epekedve várjuk a szalámi kóstolást. Néhány hetet azonban érdemes még várni, hogy tökéletes legyen az ízhatás. Nem azt mondjuk, hogy frissen már nem fogyasztható, de 3-4 hét érlelés nagyon jót tesz neki.

Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1,5kg.  Az ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

Mangalica sós szalonna

0 out of 5
2,800 Ft

Bársonyos, lágy, eteti magát, szinte elolvad a szánkban . Zoli bácsi gyártó és gazda állítása szerint egy baja van ennek a szalonnának, hogy “túl puha”. A só érezteti a hatását, remek alapanyag főzéshez is, hűvös sötét helyen hónapokig eláll. Jól szeletelhető, 3-8cm vastagságú egyik oldalán bőrös szalonna.

Összetevők: Mangalica hátszalonna,só.
Felhasználási javaslat: A sós szalonna vékonyra szeletelve nyersen is fogyasztható, de kíváló hozzávalója a pörkölteknek, sültszalonnának és sok más egyéb ételnek is.

Tulajdonságok: hagyományos sózású, érlelt sós szalonna
Szállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel . Megromlani nem tud, csupán a levegő hatására íze kissé avassá válhat.

Egy darab egész termék súlya: 1-1,5kg de lehet több és kevesebb is.
Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki!

Mangalica füstölt hátsó csülök

0 out of 5
2,900 Ft

A füstölt nyers hátsó csülök mangalica sertés bőrös hátsó csülökből készül csonttal és csülökkel, melyet érlelünk és füstölünk. Az étkezési són kívül semmilyen más adalékanyagot nem tartalmaz, tartósítása természetes füsttel történik. Aromájában semmilyen idegen illat, íz nem lelhető fel, kizárólag a termék fajtájára jellemző, kellemes füstölt húsé. Száraz, szellős, hűvös helyen tartva szavatossága a csomagolástól számított 45 nap.

Egy darab egész termék súlya: 1,0-1,5 kg

Mangalica füstölt kolozsvári szalonna

0 out of 5
3,900 Ft

A Mangalica kolozsvári szalonna igazi klasszis a szalonnák között!

Komplett Mangalica sertés oldalból formázással a bordák eltávolításával készül. Hagyományos 28 nap sózás majd az elmaradhatatlan bükkfás füstölés után az érlelés teszi egyedivé ezt a terméket.

Ez a szalonna elengedhetetlen kelléke a hagyományos magyar konyhának. Fogyaszthatjuk nyersen hajszálvékonyra szeletelve, de a belőle készült” kakastaréj” pirosra sütve igazi élményt nyújt. Egy darab kolozsvári szalonna körülbelül 1-2 kg, de lehet több és kevesebb is. Mindig a pontos súly alapján számlázzuk ki.

Összetevők:
Mangalica sertés húsos szalonna,só

Maradjon sokáig friss a szalonna!
Ha nincs hűvös helyed, például kamrád, akkor csomagold zsírpapírba, és úgy tedd a hűtőbe!

Mangalica -Szürkemarha szalámi

0 out of 5
6,980 Ft

Ebben a szalámiban a minőségi Mangalica hús mellett a Magyar Szürkemarha húsa adja a testességet….

…melyet szalonnával, pirospaprikával, hagyományos bükkfa füstöléssel készítünk . A komplex, érett íz a válogatott alapanyagoknak, a lassú, alacsony hőmérsékleten való füstölésnek és az érlelésnek köszönhető. Ez tesz minden falatot ellenállhatatlanná,ízlelőbimbóink pedig egyenesen örömmámorban úsznak tőle.

Ez a szalámi szálra vásárolható. Egy szál körülbelül 0,5-1 kg . A szalámi ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

Felszolgálás: szobahőmérsékleten, olyan vastagra szelve, hogy megálljon a peremén. Szervírozzuk magában vagy akár puhább sajtokkal, de gourmet szendvicsek különleges kelléke is lehet. Természetesen a fogyasztási, tálalási lehetőségek határtalanok.
Elkészítési idő: 8-9 hét
Tárolás: száraz, (65%-os páratartalom alatt) szellős, hűvös helyen (15°C alatt) függesztve.

Vevőink mondták....

Gerzsenyi Flóra – Nosalty

Szatmáry Eszter – Nekedterem

Rólunk írták

Média megjelenések, riportok, interjúk
blog-grid-img
blog-grid-img
blog-grid-img

X
0
    0
    KOSÁR
    Üres a kosárVissza a piacra