Leírás:
Felhasznált anyagok: Mangalica sertéshús, •. szalonna •. sertés vékonybél • fűszerpaprik • őrölt kömény • fokhagyma • őrölt fekete bors • só
Ahogy minden füstölt terméket, a kolbászt is száraz, hűvös és szellős helyen kell tárolni fellógatva. A legjobb hely erre a kamra, padlás vagy a pince. Ha erre nincs lehetőség, a hűtőszekrény is jó megoldás. Fontos, hogy a kolbász szellőzni tudjon, így sokkal tovább őrzi meg az ízeket. Ebben segít, ha csomagolás nélkül tároljuk.
Felhasználási javaslat: A füstölt kolbász az egyik legsokoldalúbb étel. Ha van belőle otthon, biztos nem maradunk éhen, sőt, alighanem jót fogunk enni. Hatalmas előnye, hogy fogyasztható úgy is, ahogy van, de finom főtt ételeket is készíthetünk, ha van otthon kolbász, meg még valami. Elképzelhetetlen nélküle a rakott krumpli, a paprikás krumpli, de a lecsónak is egy finom kolbász adja meg az igazán jó ízt. A magyar konyha különösen szereti használni a fűszeres kolbászt, amellyel számos ételt feldobhatunk.