Mangalica Kötözött Sonka

Mangalica Kötözött Sonka

Kategória:

4,900 Ft / Kg

Termékismertető:

A Mangalica kötözött sonka 100%-os kézműves prémium termék. Minden egyes darabot Zoli bácsi saját “aprócska” kezeivel formázott,csinosítgatott.
Minőségi mangalica sertés húsból és bőrös szalonnából, hagyományos technológiával, bükkfa füstöléssel. Az így készült termékek mind minőségükben, mind ízükben a régi házi ízeket idézik.

Szállítási és tárolási hőmérséklet 20°C alatt, száraz, szellős, hűvös helyen

Ez a kötözött sonka darabra vásárolható. Egy darab körülbelül 1-1,5 kg . A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

Elérhetőség:

Raktáron

Compare
Leírás

Készüljön:
* Hagyományos eljárással, négy hónapig
* Mangalica sertés comb,lapocka csont és csülök nélkül
* Mangalica bőrös szalonna
* Só

A sonkát a főzés megelőző este hideg vízbe beáztatjuk. A főzéshez friss vizet forralunk, majd abban főzzük a sonkát, pontosan annyi órán át, ahány kilót nyom a sonkák.
A főzővíznek épp csak gyöngyöznie kell, amíg fő a sonka. Akkor jó a hús, ha a húsvilla már minden akadály nélkül, könnyen siklik benne. A főzővizet ízesíthetjük is, kerülhet bele vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, szemes bors, különféle zöld fűszerekkel is tovább variálhatjuk. Ha kész, hagyd, hogy a saját vízében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána pedig tedd hűtőbe.

Szintén ajánljuk

    Mangalica füstölt hátsó csülök

    0 out of 5
    2,200 Ft / Kg

    A füstölt nyers hátsó csülök mangalica sertés bőrös hátsó csülökből készül csonttal és csülökkel, melyet érlelünk és füstölünk. Az étkezési són kívül semmilyen más adalékanyagot nem tartalmaz, tartósítása természetes füsttel történik. Aromájában semmilyen idegen illat, íz nem lelhető fel, kizárólag a termék fajtájára jellemző, kellemes füstölt húsé. Száraz, szellős, hűvös helyen tartva szavatossága a csomagolástól számított 45 nap.

    Egy darab egész termék súlya: 1,0-1,5 kg

Kövér Tanya – Prémium minőségű mangalica termékek
X