Mangalica Kötözött Sonka

Mangalica Kötözött Sonka

Kategória:

6,200 Ft / Kg

Rövid leírás::

A Mangalica kötözött sonka 100%-os kézműves prémium termék. Minden egyes darabot Zoli bácsi saját “aprócska” kezeivel formázott, csinosítgatott.
Minőségi mangalica sertés húsból és bőrös szalonnából, hagyományos technológiával, bükkfa füstöléssel. Az így készült termékek mind minőségükben, mind ízükben a régi házi ízeket idézik.

Szállítási és tárolási hőmérséklet 20°C alatt, száraz, szellős, hűvös helyen

Ez a kötözött sonka darabra vásárolható. Egy darab körülbelül 1-1,5 kg . A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva.

Elérhetőség:

Elfogyott

Elfogyott

Compare
Leírás:

Készüljön:
* Hagyományos eljárással, négy hónapig
* Mangalica sertés comb,lapocka csont és csülök nélkül
* Mangalica bőrös szalonna
* Só

A sonkát a főzés megelőző este hideg vízbe beáztatjuk. A főzéshez friss vizet forralunk, majd abban főzzük a sonkát, pontosan annyi órán át, ahány kilót nyom a sonkák.
A főzővíznek épp csak gyöngyöznie kell, amíg fő a sonka. Akkor jó a hús, ha a húsvilla már minden akadály nélkül, könnyen siklik benne. A főzővizet ízesíthetjük is, kerülhet bele vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, szemes bors, különféle zöld fűszerekkel is tovább variálhatjuk. Ha kész, hagyd, hogy a saját vízében hűljön ki, mert így a hús egészen puha és omlós marad, utána pedig tedd hűtőbe.

Hasonló Termékek

    Mangalica parasztsonka | egész

    0 out of 5
    5,600 Ft / Kg

    CSAK TELEFONOS EGYEZTETÉS ALAPJÁN!
    +36 30 95 33 439


    Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
    Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
    Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
    A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!

    Tárolása:
    A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.

    Ez a sonka csak egészben vásárolható! Egy darab körülbelül 9-11 kg. A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!

    Mangalica parasztsonka | csontozott, darabolt

    0 out of 5
    6,800 Ft / Kg

    Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
    Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
    Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
    A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!

    Tárolása:
    A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.

    Az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!

Kövér Tanya – Prémium minőségű mangalica termékek
X
0
    0
    KOSÁR
    Üres a kosárVissza a piacra