Mangalica parasztsonka | egész

Mangalica parasztsonka | egész

Kategória:

5,600 Ft / Kg

Quick description:

CSAK TELEFONOS EGYEZTETÉS ALAPJÁN!
+36 30 95 33 439


Megfelelően formázott nyers bőrös mangalica egész combot sóba tesszük és minden oldalról erősen bedörzsöljük vele,majd a sózóedénybe fektetjük. 2-3 naponként megforgatjuk.
Mérettől függően 6-8 hét . Ha kész, a sonkát hideg vízben egy éjszakán át áztatjuk, hogy a sonka külső részeiben a sótartalmat csökkentsük.
Áztatás után madzagra fűzve kiakasztjuk, hogy tökéletesen lecsöpögjön, megszáradjon. Amikor a sonka kellőképpen leszáradt, begyújtunk a füstölőbe. Hagyományos eredeti kőfüstölőben, bükkfán 3-4 napig füstöljük.
A füstről levéve, azonnal fogyasztható, de minél érettebb, annál zamatosabb az íze!

Tárolása:
A sonkát felakasztva, szellős, hüvös helyen 10-18 °C -on, 60-70 %-os páratartalomnál kell tárolni. A megfelelően zsíros sonka optimális körülmények között 2 évig is eltartható.

Ez a sonka csak egészben vásárolható! Egy darab körülbelül 9-11 kg. A sonka ár az aktuális termék pontosan lemért súlya alapján lesz számlázva!

Availability:

In Stock

Compare
Description :

Elkészítés menete:
A sonkát főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle. Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, öntsük le róla. A sonkára öntsünk egy másik vizet és ízlés szerint ízesítve (fokhagyma, babérlevél, vöröshagyma, egész fekete bors)a húsleveshez hasonlóan lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz. Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.

Kövér Tanya – Prémium minőségű mangalica termékek
X
0
    0
    KOSÁR
    Üres a kosárVissza a piacra